Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnený bravčový bôčik

ingrediencie

bravčový bôčik
vajce
slanina
cibuľa
brokolica
sterilizovaná kápia
pór
olej
grilovacie korenie
vývar
cesnaková pasta

postup

1.
Pripravíme si suroviny: bôčik (narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa), cibuľu, slaninu, vajíčka, pór, brokolicu a kápiu.
2.
Pripravíme si redšiu praženicu - osmažíme slaninu, cibuľu, pridáme vajíčka. Nesolíme. Pridáme zeleninu: pór, brokolicu a kápiu.
3.
Zmesou naplníme bôčik a zašijeme niťou. Preložíme ho na pekáč.
4.
Medzitým si pripravíme marinádu z grilovacieho korenia a oleja. Bôčik natrieme marinádou, podlejeme vývarom, zakryjeme druhým plechom a dáme ho piecť na 250 stupňov, 30 minút. Potom teplotu znížime na 175 stupňov, 60 minút. Počas pečenia dávame pozor, aby nám neprihorel, takže ho polievame a podlievame vývarom.
5.
Nakoniec navrch natrieme cesnakovú pastu a zapečieme. Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...