Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Strúhaný tvarožník

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
200 g
tuk na pečenie
1 balíček
prášok do pečiva
1,5 PL
kakao
1,5 PL
práškový cukor
4 PL
maslo

Plnka

1 kg
tvaroh
4 ks
vajce
300 g
práškový cukor
1 KL
maizena
trochu
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor

postup

Múku premiešame na doske s práškom do pečiva, pridáme ostatné prísady a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky. Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami, maizenou a citrónovou kôrou a postupne doň pridávame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti. Na dobre vymastený plech rovnomerne postrúhame polovicu cesta, na ňu navrstvíme tvarohovú plnku a potom postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme 45-50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.