Pridať recept

FOTORECEPT: Medvedie labky

ingrediencie

200 g
hladká múka
150 g
hera, alebo maslo
90 g
práškový cukor
80 g
vlašské orechy
20 g
kakao
1 ks
vajce
1 balíček
vanilínový cukor
1 KL
škorica

Na obaľovanie

1 balíček
vanilínový cukor
práškový cukor
hladká múka

postup

Tradičné Vianočné pečivo.

1.

Pripravíme si suroviny.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
 
2.

Do misy si preosejeme múku, cukor, kakao a škoricu. Pridáme vanilínový cukor a premiešame.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
3.

Pridáme vajce a Heru pokrájanú na menšie kocky. (Ja som cesto robila z dvoch dávok preto sú na obrázku 2 vajíčka.)

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
4.

Pridáme pomleté orechy.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
5.

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
6.

Z kúska cesta vyvaľkáme šúľok a nakrájame ho na kúsky. Z nich tvarujeme guľky, ktoré obalíme v múke a vtláčame do formičiek.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
7.

Formičky ukladáme na hlbší plech.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
8.

Pečieme pri 200° C asi 10 minút doružova.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
9.

Necháme chvíľku ochladnúť a vyklápame do misky s práškovým a vanilínovým cukrom.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
10.

Cele obalíme v cukre.

Fotorecept: Medvedie labky
Fotorecept: Medvedie labky
Zdroj: halenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LuciaEm
6.12.2020 16:17 | |
+1 -1
výborny recept, kakao som zamenila za karobový prasok a sú famózne, robila som v silikonovom pláte viac formiciek, vyklapajú sa super.
annamichnova
13.12.2018 13:06 | |
+4 -10
tak dnes som ich piekla ,nejdu ani vonku z formičiek.Ešte sa mi to nestalo ale mala som iný reccept.V žiadnom prípade neodporúčam
Anonymný nick
6.12.2017 09:51 | |
+26 -10
Dobrý,ako čítam,tak čítam,načo je dobrá tá múka v surovinách na obalovanie,je ju tam vôbec treba?
Podobné články
Vlašské orechy
Ochutnali ste už vlašské orechy na slaný spôsob?
Vlašské orechy sú hviezdou každého koláča. Aj nudný dezert premenia na výnimočný a dodajú mu skvelú chuť...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?