Pridať recept

Torta - Podkova pre Lenku

ingrediencie

Biele cesto

4 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
100 g
hrubá múka
trochu
prášok do pečiva

Hnedé cesto

4 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
100 g
hrubá múka
trochu
prášok do pečiva
2 PL
kakao

Plnka

370 g
Hera
60 g
Zlatý klas
6 dl
mlieko
1 balíček
vanilka
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
banán
mandarinkový kompót
jahodový kompót

Dozdobenie

čokoládová poleva
cukrové perličky

postup

1.
Biele cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Zľahka po jednom primiešavame žĺtky. Napokon vmiešame múku s práškom do pečiva. Formu v tvare podkovy si vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej cesto a pečieme, kým zozlatne pri 170°C, priebežne kontrolujeme. Po vychladnutí si korpus rozkrojíme pozdĺž na polovicu.
 
2.
Hnedé cesto: Postupujeme rovnako ako pri bielom ceste, len pridáme 2 PL kakaa. Upečieme a tiež rozkrojíme na polovicu. Vzniknú nám 2 kusy bieleho a 2 kusy kakaového korpusu. Každý si pokvapkáme šťavou z jahodového kompótu.
3.
Začneme plniť. Na spodok položíme kakaové cesto, pokvapkané šťavou a potrieme ho vanilkovou náplňou, na ktorú naukladáme nakrájané ovocie. Ovocie do plnky trochu pozatláčame. Ďalšiu vrstvu tvorí biele cesto, pokvapkané šťavou, potreté plnkou a navrstvené ovocie. Takto striedavo naplníme všetky pláty. Plnkou potrieme povrch aj boky torty. Časť plnky si odložíme na zdobenie. Podkovu polejeme čokoládovou polevou, dozdobíme ružičkami z krému a cukrovými perličkami.
4.
Plnka: Z mlieka, vanilky, cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Počas chladnutia premiešavame, aby sa nevytvorili hrudky. Heru si vyšľaháme do peny, spojíme s pudingom a podľa potreby ešte dosladíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Už žiadna chémia: Čerstvé ovocie bez chémie vďaka tomuto overenému triku!
Ovocie z obchodu zbavíte nežiadúcich postrekov týmto jednoduchým trikom
Zohnať svieže ovocie, ktoré nebolo ošetrené pesticídmi, je u nás možné najmä vďaka malým farmám. Ako však...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Pomelo
Pomelo - vitamínová bomba na sychravé dni
Pre niekoho symbol šťastia, pre niekoho najväčší citrus na svete, no pre väčšinu podmanivé a delikátne...
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím,
Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím, siahnite po tomto ovocí
Pomáha pri problémoch s trávením a pôsobí aj antibakteriálne. Viete, po ktorom ovocí siahnuť pri chorobe...