Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovo-gaštanové rezy

20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
1 PL
kakao
3 PL
mlieko

Plnka

4 ks
vajce
500 g
tvaroh
250 g
gaštanové pyré
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 balíček
puding zlatý klas
200 ml
mlieko

postup

1.
V mise zmiešame preosiatu múku so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, kakaom a mliekom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
2.
Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.
3.
Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme zhruba 35 až 40 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a nakrájame na rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
22.9.2013 16:59 | |
+25 -0
Podla obrazka to vyzera ze kolac je prikryty platom rozvalkaneho cesta a nie nakrajanymi kuskami cesta,ako pisete...alebo nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...