Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krehké zemiakové pagáčiky

ingrediencie

1000 g
polohrubá múka
3 KL
soľ
1 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
palmarín
3 ks
uvarené zemiaky
2 ks
vajce
1 kocka
droždie

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások. Pridáme múku, soľ a vajcia. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme odpočinúť 30 minút.
2.
Cesto rozvaľkáme na doske a nastrúhame naň zmäknutý Palmarín. Cesto poskladáme a necháme odpočinúť ďalších 30 minút.
3.
Cesto potom zase rozvaľkáme a nastrúhame naň 3 uvarené zemiaky a opäť ho poskladáme a necháme odpočinúť 30 minúť.
4.
Nakoniec cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
gabika890
23.3.2013 08:26 | |
+11 -0
Skúšam tento recept, ale nedá sa to dobre zmiesiť bez pridania mlieka. Neuvádzate aké husté má byť cesto. Viem, že po nastrúhaní palmarínu a hlavne zemiakov cesto zredne. Gabriela
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.