Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mandarínková torta Kilimandžáro

16
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
180 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
30 g
solamyl
30 g
kakao
50 g
maslo
2 KL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Krém

500 g
mäkký tvaroh
2 balíčky
vanilkový cukor
200 ml
šľahačková smotana
80 g
práškový cukor
7 plátkov
želatína
1 ks
stužovač šľahačky
2 konzervy
mandarinkový kompót

postup

1.

V mise zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, solamyl, kakao. Žĺtky, cukor, maslo, vymiešame dopenista. Pridáme zmiešané sypké suroviny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu a jemne zamiešame do žĺtkovej zmesi. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 24 cm a upečieme.

2.

Krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. Potom ju vyžmýkame a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame, aby sa rozpustila a necháme mierne ochladiť. Mandarínky scedíme, šťavu odložíme, budeme v nej namáčať korpus. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilkovými cukrami. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom dotuha. Do tvarohového krému zamiešame 2/3 odkvapkaných mandarínok, premiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a za stáleho miešania rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vylejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, kým nestuhne.

3.

Korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť preložíme na tácku a dobre pokvapkáme mandarínkovou šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí.

4.

Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarínkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Ukladáme ich vždy oproti sebe. Hotovú tortu jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarínkového kompótu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
28.3.2014 21:49 | |
+2 -2
Opravujem: 7 plátkov želatíny ide do krému - je uvedené iba 7 želatína, ďakujem.
BlazenaSadovska
13.1.2013 14:36 | |
+11 -2
Vôbec nie je náročná, ak viete robiť so želatínou, môžete si pripraviť plnku podľa svojej chuti, nemusí byť tvarohová. Len musí byť stuhnutá.
stanka218
13.1.2013 14:00 | |
+11 -1
uzasna torta, na obrazku vyzera byt narocna, no zdanie klame:D tvaroh sice nemusim, ale myslim, ze krem sa da zamanit za hocaky oblubeny:D super napad:D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...