Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mandarínková torta Kilimandžáro

16
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

5 ks
vajce
180 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
30 g
solamyl
30 g
kakao
50 g
maslo
2 KL
prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Krém

500 g
mäkký tvaroh
2 balíčky
vanilkový cukor
200 ml
šľahačková smotana
80 g
práškový cukor
7 plátkov
želatína
1 ks
stužovač šľahačky
2 konzervy
mandarinkový kompót

postup

1.

V mise zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, solamyl, kakao. Žĺtky, cukor, maslo, vymiešame dopenista. Pridáme zmiešané sypké suroviny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu a jemne zamiešame do žĺtkovej zmesi. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 24 cm a upečieme.

2.

Krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. Potom ju vyžmýkame a zalejeme 100 ml horúcej vody, premiešame, aby sa rozpustila a necháme mierne ochladiť. Mandarínky scedíme, šťavu odložíme, budeme v nej namáčať korpus. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vanilkovými cukrami. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom dotuha. Do tvarohového krému zamiešame 2/3 odkvapkaných mandarínok, premiešame, pridáme vyšľahanú šľahačku a za stáleho miešania rozpustené ochladené želatínové plátky. Zmes vylejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 3 hodiny, kým nestuhne.

3.

Korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť preložíme na tácku a dobre pokvapkáme mandarínkovou šťavou. Hornú časť korpusu rozrežeme na 16 častí.

4.

Stuhnutú tvarohovú zmes preklopíme na spodnú časť korpusu. Trojuholníčky namáčame v mandarínkovej šťave a jemným pritlačením prikladáme k tvarohovej zmesi. Ukladáme ich vždy oproti sebe. Hotovú tortu jemne poprášime práškovým cukrom a na vrch uložíme 1/3 mandarínkového kompótu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
28.3.2014 21:49 | |
+2 -2
Opravujem: 7 plátkov želatíny ide do krému - je uvedené iba 7 želatína, ďakujem.
BlazenaSadovska
13.1.2013 14:36 | |
+11 -2
Vôbec nie je náročná, ak viete robiť so želatínou, môžete si pripraviť plnku podľa svojej chuti, nemusí byť tvarohová. Len musí byť stuhnutá.
stanka218
13.1.2013 14:00 | |
+11 -1
uzasna torta, na obrazku vyzera byt narocna, no zdanie klame:D tvaroh sice nemusim, ale myslim, ze krem sa da zamanit za hocaky oblubeny:D super napad:D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.