Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázračný hrnček na horúce kakao

ingrediencie

Cesto na domček

1 kg
hladká múka
14 PL
med
5 ks
vajce
2 ks
kypriaci prášok do perníka
1 ks
perníkové korenie
5 PL
maslo
trochu
rum
1 ks
vajce

Poleva na zdobenie

150 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok
trochu
citrónová šťava

Nápoj 1. varianta

2 PL
kakao
1 hrnček
mlieko
trochu
škorica

Nápoj 2. varianta

6 PL
kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko

postup

1.
Recept je jednoduchý. Všetky suroviny vymiešame do pevnej hmoty a cesto necháme odležať 2 hodiny (ak máme čas, tak lepšie je nechať odstáť do rána).
2.
Predtým ako sa pustíme do vykrajovania, je potrebné si spraviť šablónu na chalúpku. Rozmer chalúpky som sem nedávala, lebo ja mám vytvorenú špeciálne na moje hrnčeky, ktoré majú odlišnú veľkosť od ostatných. Takže si treba šablónu vytvoriť na váš hrnček, aby vám to sedelo. A potom sa už len pustiť do vykrajovania.
3.
Časti chalúpky sa pečú do ľahkej ružovej farby pri 180 °C (teplovzdušná 160 °C). Po upečení potrieme vajíčkom, aby boli pekne lesklé.
4.
Poleva na zdobenie: Vaječný bielok s cukrom a troškou šťavy z citrónu vymiešame na hladko. Naplníme hmotou mikroténový sáčok a na konci (v rožku sáčku) spravíme malý otvor. A už len nechať fantáziu pracovať pri zdobení :)
5.
Nápoj do hrnčeka: Môžeme spraviť buď klasické kakao alebo karamelové mliečko: cukor necháme skaramelizovať a zalejeme mliečkom, varíme až sa karamel úplne neroztopí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...