Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázračný hrnček na horúce kakao

ingrediencie

Cesto na domček

1 kg
hladká múka
14 PL
med
5 ks
vajce
2 ks
kypriaci prášok do perníka
1 ks
perníkové korenie
5 PL
maslo
trochu
rum
1 ks
vajce

Poleva na zdobenie

150 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok
trochu
citrónová šťava

Nápoj 1. varianta

2 PL
kakao
1 hrnček
mlieko
trochu
škorica

Nápoj 2. varianta

6 PL
kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko

postup

1.
Recept je jednoduchý. Všetky suroviny vymiešame do pevnej hmoty a cesto necháme odležať 2 hodiny (ak máme čas, tak lepšie je nechať odstáť do rána).
2.
Predtým ako sa pustíme do vykrajovania, je potrebné si spraviť šablónu na chalúpku. Rozmer chalúpky som sem nedávala, lebo ja mám vytvorenú špeciálne na moje hrnčeky, ktoré majú odlišnú veľkosť od ostatných. Takže si treba šablónu vytvoriť na váš hrnček, aby vám to sedelo. A potom sa už len pustiť do vykrajovania.
3.
Časti chalúpky sa pečú do ľahkej ružovej farby pri 180 °C (teplovzdušná 160 °C). Po upečení potrieme vajíčkom, aby boli pekne lesklé.
4.
Poleva na zdobenie: Vaječný bielok s cukrom a troškou šťavy z citrónu vymiešame na hladko. Naplníme hmotou mikroténový sáčok a na konci (v rožku sáčku) spravíme malý otvor. A už len nechať fantáziu pracovať pri zdobení :)
5.
Nápoj do hrnčeka: Môžeme spraviť buď klasické kakao alebo karamelové mliečko: cukor necháme skaramelizovať a zalejeme mliečkom, varíme až sa karamel úplne neroztopí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...