Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pohánkové jesenné jedlo

ingrediencie

300 g
uvarená pohanka
1 ks
šalotka
100 g
tekvica hokkaido
hrstí
hríby
100 g
koreň feniklu
2 PL
čierny sezam
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kokosový olej

postup

Alebo čas, kde sezóna ponúka tekvice, fenikel a huby. Toto rýchle jedlo má všetky farby jesenného parku. Teraz sa všetci „utekvicujeme“, ale aspoň v našej rodine dokážeme Hokkaido, maslovú tekvicu, cukety, patizóny spracovať často a po celý rok. Pohánka zahreje, beta -karotén v tekvici pomôže pokožke v naberaní posledných teplých lúčov babieho leta. Fenikel je vlastne rasca. Teda jeho semená a sú súčasťou azda každej kuchyne. Pomáhajú pri trávení. Koreň tejto zeleniny má výraznú aromatickú chuť. Ja ho rada mám, moja rodina moc nie, resp..vôbec nie. Využívam ho na grilovanie, mierne prehrejem na masle alebo kokosovom tuku, pridávam do polievok, do kaší. Kým som jedla mäso, piekla som s feniklom aj kačicu. Fenikel je vraj vhodný pri chudnutí, pomáha posilňovať organizmus proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Teda podávaný asi diétne, zdravo a nie ten s kačicou  Keďže teraz kojím našu malú dcérku, snažím sa jedla kombinovať bez cesnaku, čierne korenie takmer nepoužívam. Vy si samozrejme môžete dochutiť podľa vlastnej fantázie.
1.
Na panvici si pripravíme cibuľový základ – nadrobno pokrájanú šalotku osmahneme so soľou na oleji. Naň pridáme nakrájanú tekvicu a šampiňóny.
2.
Hokkaido veľa času na prípravu nepotrebuje, ja ju krájam aj so šupkou ak nie je poškodená parazitmi, t.j. nemá na povrchu také biele pavučiny.
3.
Pridáme pohánku a prehrejeme. Tesne pred dokončením pridáme nasekaný fenikel, ten sa má len ľahučko prehriať aby bol chrumkavý.
4.
Podávame na zohriatom tanieri posypané sezamovými alebo tekvicovými jadierkami a nasekanou feniklovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.