Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kávový krém z karamelizovaného salka

ingrediencie

1 ks
Salko
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
žĺtok
1 PL
mletá zrnková káva
1 KL
želatína

postup

Salko uvaríme vo vodnom kúpeli asi 2 hodiny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Z kávy uvaríme silný extrakt. Do teplého zamiešame želatínu, premiešame a necháme vychladnúť. Do masla pridáme salko a vývar z kávy. Premiešame, pridáme žĺtok a vymiešame hladký krém.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.