Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kinder šuhajdy

65
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
čokoláda na varenie
1 ks
Cera

Plnka

1 ks
sladené kondenzované mlieko
1/2 ks
Hera
lentilky

postup

1.
Salko si dáme skaramelizovať: ponoríme ho celé v plechovke do vody a varíme minimálne 2 hodiny. Dávame pozor, aby plechovka bola stále ponorená a aby stále vrela voda. Ak musíme dolievať vodu, necháme salko variť dlhšie, aby sme mali istotu, že bude skaramelizované.
2.
Počas varenia si pripravíme papierové košíčky, cca 65 kusov, malého rozmeru. Kvôli lepšej manipulácii je najlepšie naukladať si košíčky na plech. Pripravíme si čokoládu: Nalámeme si čokoládu na varenie do misky, pridáme do nej na kúsky nakrájanú Ceru a nad parou zohrievame kým sa rozpustí čokoláda a spojí sa s Cerou. Takto pripravenú čokoládu ponalievame do košíčkov na spodok, cca väčšiu čajovú lyžičku čokolády do každého košíčka. Plech s košíčkami dáme vychladnúť do chladničky alebo na balkón.
3.
Hotové, ešte teplé skaramelizované Salko vyberieme z plechovky a dáme do misky, primiešame k nemu 1/2 kocky Hery a miešame, kým sa Hera nerozpustí. Ak je Salko studené a Hera sa nerozpúšťa, za stáleho miešania zmes zahrejeme.
4.
Keď máme čokoládu v košíčkoch stuhnutú, nalejeme do každého košíčka necelú lyžicu zmesi so Salkom a necháme 10 minút stuhnúť.
5.
Nakoniec do každého košíčka nalejeme toľko čokolády, aby nám zakryla plnku zo Salka. Môžme posypať posýpkou alebo ozdobiť lentilkami, my máme najradšej tento typ šuhájd bez ozdoby:) A dáme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Sojka1234
25.12.2016 10:06 | |
+0 -0
A keď nechceš tolko čakať aby ti skramelizovalo salko tak kup karamelové je to jednoduchsie a krati to čas. To sa len zohreje vo vode a máš vybavené 😃
janka.jakubekova
20.12.2013 16:26 | |
+45 -3
Tiež som dala namiesto hery maslo a sú úžasné ;)
marryon3
14.12.2013 19:25 | |
+26 -7
Lebo svokra dáva namiesto Hery maslo
KacenkaXX
19.12.2013 07:57 | |
+14 -7
to urcite nie :)))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...