Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečený kapor PIVČÁK

1
porcia
31
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kapor
1 dl
Steiger, 11 stupňové pivo
1 ks
cesnak
1 ks
cibuľa malá
1 ks
bielok
2 ČL
múka cícerová
trochu
maslo
podľa chuti
šťava citrónová
1 ČL
adžika
trochu
soľ morská

postup

2.
Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 ČL Adžiky.
5.
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.
6.
Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.
7.
Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 ČL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.
8.
Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža Natural alebo tmavý, celozrnný chlieb, pečivo. Želám príjemno zážitkové pochutnanie!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...