Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečený kapor PIVČÁK

1
porcia
31
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kapor
1 dl
Steiger, 11 stupňové pivo
1 ks
cesnak
1 ks
cibuľa malá
1 ks
bielok
2 ČL
múka cícerová
trochu
maslo
podľa chuti
šťava citrónová
1 ČL
adžika
trochu
soľ morská

postup

2.
Kapra trošku osolíme, ponatierame celého cesnakom, pokvapkáme dobre citrónovou šťavou, celého okoreníme 2/3 ČL Adžiky.
5.
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, strúčik cesnaku na tenké plátky.
6.
Maslo trošku rozohrejeme a kapra na ňom opražíme z každej strany jednu minútu.
7.
Cibuľu aj cesnak rozložíme na maslo, naň dáme opraženého kapra, podlejeme pivom, pridáme citrónovú šťavu, okoreníme 1/3 ČL Adžiky a dáme piecť prikryté alobalom na 20 minút.
8.
Kapra podávame spolu s omáčkou. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, ryža Natural alebo tmavý, celozrnný chlieb, pečivo. Želám príjemno zážitkové pochutnanie!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...