Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Celozrnné žemle

ingrediencie

150 g
špaldová hladká múka
200 g
pšeničnoražná múka
1/2 kocka
droždie
1 ČL
soľ
1 PL
semienka ľanové
250 ml
voda vlažná
1 PL
rasca

postup

1.
V miske dobré na hladko vypracujeme všetky suroviny, prikryjeme a necháme prikryté vykysnúť asi pol hodiny, po pol hodine cesto v miske rukou prepracujeme,
4.
Preložíme na vymastený plech, potrieme vodou, necháme na plechu podkysnúť, kým sa rúra nahreje a upečieme.
5.
Pečieme asi 20-25 min na 180-200 °C, podľa typu rúry. Upečené necháme na mriežke vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...