Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Celozrnné žemle

ingrediencie

150 g
špaldová hladká múka
200 g
pšeničnoražná múka
1/2 kocka
droždie
1 ČL
soľ
1 PL
semienka ľanové
250 ml
voda vlažná
1 PL
rasca

postup

1.
V miske dobré na hladko vypracujeme všetky suroviny, prikryjeme a necháme prikryté vykysnúť asi pol hodiny, po pol hodine cesto v miske rukou prepracujeme,
4.
Preložíme na vymastený plech, potrieme vodou, necháme na plechu podkysnúť, kým sa rúra nahreje a upečieme.
5.
Pečieme asi 20-25 min na 180-200 °C, podľa typu rúry. Upečené necháme na mriežke vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...