Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Celozrnné žemle

ingrediencie

150 g
špaldová hladká múka
200 g
pšeničnoražná múka
1/2 kocka
droždie
1 ČL
soľ
1 PL
semienka ľanové
250 ml
voda vlažná
1 PL
rasca

postup

1.
V miske dobré na hladko vypracujeme všetky suroviny, prikryjeme a necháme prikryté vykysnúť asi pol hodiny, po pol hodine cesto v miske rukou prepracujeme,
4.
Preložíme na vymastený plech, potrieme vodou, necháme na plechu podkysnúť, kým sa rúra nahreje a upečieme.
5.
Pečieme asi 20-25 min na 180-200 °C, podľa typu rúry. Upečené necháme na mriežke vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...