Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Celozrnné žemle

ingrediencie

150 g
špaldová hladká múka
200 g
pšeničnoražná múka
1/2 kocka
droždie
1 ČL
soľ
1 PL
semienka ľanové
250 ml
voda vlažná
1 PL
rasca

postup

1.
V miske dobré na hladko vypracujeme všetky suroviny, prikryjeme a necháme prikryté vykysnúť asi pol hodiny, po pol hodine cesto v miske rukou prepracujeme,
4.
Preložíme na vymastený plech, potrieme vodou, necháme na plechu podkysnúť, kým sa rúra nahreje a upečieme.
5.
Pečieme asi 20-25 min na 180-200 °C, podľa typu rúry. Upečené necháme na mriežke vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivkové guľky
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivková sezóna je v plnom prúde. Ak už ste prejedený slivkových koláčov, máme pre vás skvelé recepty na tradičné...
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...