Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené bravčové karé na kmíne

4
porcie
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé
1 ks
pór
2 ks
cibuľa
3 PL
olej

Marináda:

3 PL
olej
3 strúčiky
cesnak
1 PL
rasca
2 KL
soľ

postup

2.
Mäso umyjeme a narežeme zvrchu tak, aby zárezy boli od seba 1 cm vzdialené a hlboké asi 5 mm.
3.
V pohári si zmiešame olej, soľ, pretlačený cesnak a rascu.
5.
Na panvici si zohrejeme olej a sprudka na ňom opečieme mäso z každej strany.
6.
Potom mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme pór s cibuľou, ktoré sme si nakrájali na pásiky.
7.
Osmažený pór s cibuľou preložíme do vymazaného pekáča tak, aby sme na neho mohli položiť mäso a nedotýkalo sa spodnej časti pekáča.
8.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 170 stupňov 1,5 hodiny. Potom dáme alobal dole a dopečieme ešte 30 minút pri teplote 200 stupňov.
9.
Pór s cibuľou potom rozmixujeme na kašu, pridáme podľa potreby vodu, prípadne zahustíme sójovým mliekom a podávame ako omáčku k mäsu. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mirecek-ba
15.5.2016 08:04 | |
+12 -4
suché to je jak ***
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...