Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené bravčové karé na kmíne

4
porcie
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé
1 ks
pór
2 ks
cibuľa
3 PL
olej

Marináda:

3 PL
olej
3 strúčiky
cesnak
1 PL
rasca
2 KL
soľ

postup

2.
Mäso umyjeme a narežeme zvrchu tak, aby zárezy boli od seba 1 cm vzdialené a hlboké asi 5 mm.
3.
V pohári si zmiešame olej, soľ, pretlačený cesnak a rascu.
5.
Na panvici si zohrejeme olej a sprudka na ňom opečieme mäso z každej strany.
6.
Potom mäso vyberieme a vo výpeku osmažíme pór s cibuľou, ktoré sme si nakrájali na pásiky.
7.
Osmažený pór s cibuľou preložíme do vymazaného pekáča tak, aby sme na neho mohli položiť mäso a nedotýkalo sa spodnej časti pekáča.
8.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 170 stupňov 1,5 hodiny. Potom dáme alobal dole a dopečieme ešte 30 minút pri teplote 200 stupňov.
9.
Pór s cibuľou potom rozmixujeme na kašu, pridáme podľa potreby vodu, prípadne zahustíme sójovým mliekom a podávame ako omáčku k mäsu. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
mirecek-ba
15.5.2016 08:04 | |
+14 -6
suché to je jak ***
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...