Huspenina
8
porcií
315
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bravčové koleno
2
ks
bravčová paprčka
1/2
kg
bravčová koža
2
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
1
KL
mleté čierne korenie
4
ks
bobkový list
1
PL
soľ
3
litre
voda
1
KL
nové korenie
podľa chuti
ocot
postup
1.
Do studenej vody dáme umyté mäso a očistenú zeleninu všetky koreniny a soľ a varíme pomaly najmenej štyri hodiny. Ak sa navrchu tvorí pena, tak ju zberáme a dávame preč. Po štyroch hodinách vyskúšame či nám huspenina stuhne tak, že dáme lyžičku vývaru na tanierik a schladíme, ak stuhne, vyberieme mäso a vývar scedíme.
2.
Mäso oberieme od kostí a aj s kožou pokrájame do misiek, mrkvu pokrájame na kolieska a dáme na spodok misky. Vývar dochutíme soľou a mletým korením a dáme na chlad stuhnúť.
3.
Hotovú huspeninu prevrátime na plytký tanier, pridáme pokrájanú cibuľu, polejeme octom a podávame s chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.