Fotorecept: Nebeský koláč
24
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
polohrubá múka
200
g
kryštálový cukor
4
ks
vajcia
10
PL
horúca voda
10
PL
rastlinný olej
1/2
balíček
kypriaci prášok Dr.Oetkera
800
ml
mlieko - na krém
3
balíčky
pudingový prášok vanilkový dr.Oetker na krém
6
PL
kryštálový cukor - na krém
3
tégliky
kysla smotana na krém
1
balíček
piškóty detske veľké balenie
podľa chuti
silná čierna káva, džem pikantný, ovocie , rumová aróma dr.Oetker, kakaový prášok na posypnie
2
balíčky
šľahačka v prášku Dr Oetker
1
ks
stužovač šľahačky Dr Oetker
postup
Lahodná chuť koláčika určite každého ohúri. Použite hocijaké ovocie, mne najviac chutí s drobným ovocím.
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame olej, vodu, múku s práškom do pečiva
3.
Pečieme na vymastenom, vysypanom plechu s vyšším okrajom pri 180 stupňoch asi 20 minút.
4.
Pripravíme krém: V mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí vymixujeme dohladka a postupne vmiešame kyslé smotany.
5.
Upečené vychladnuté cesto najskôr potrieme pikantným ríbezľovým džemom
6.
....polovicu pudingového krému. Poukladáme ovocie podľa vlastnej fantázie. V tomto prípade som použila černice, čučoriedky a jahody(mrazené)
7.
Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s rumovou arómou.
9.
Na vrch dáme šľahačku so stužovačom , uhladíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.