Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bebe čokoládky

40
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
Cera
250 g
Bebe puding
100 g
holandské kakao
300 g
práškový cukor
2 PL
maizena

postup

1.
Margarín rozpustíme v kastróle vo vodnom kúpely.
2.
Ostatné veci dáme do misky, dobre spolu premiesime a pridáme do kastróla s rozpusteným margarínom.
3.
Dáme to na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania zmes rozpustíme a povaríme.
4.
Toto potom ponalievame do silikónových menších formičiek. Moja babka používala plastové obaly od vajec. Vtedy ešte silikon nebol. Dobre sa to z nich vyklápalo a ja to robím z časti doteraz. Najprv je dobré si naliat do formičky trošku, potom pridať plnku a potom doliať hmotu až po okraj formičky. Ako plnku môžete použiť višne na noc namočené v rume alebo pomleté orechy s cukrom zmiešané s rumom a trochou mlieka aby vznikla z toho lepkavá hustá zmes. Hotové to dáme do chladu stuhnúť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...