Pridať recept

Jahodové tortičky

Tart with fresh strawberry on wooden background
Zdroj: iStockphoto
4
porcie
59
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jahody
2 PL
hnedý cukor
100 ml
jahodový sirup
4
želatína
350 ml
smotana na šľahanie
18 ks
cukrárenské piškóty

postup

1.

Z jahôd 2/3 nakrájame na menšie kúsky, dáme do menšieho hrnca, prilejeme sirup, pridáme cukor a na miernom ohni jahody necháme prejsť varom. Odstavíme ich z ohňa, želatínu namočíme do studenej vody. Jahody rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sitko. Napučanú želatínu vyžmýkame a vmiešame ešte do teplých jahôd.

 
2.

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Opatrne z nej najskôr 2 lyžice odoberieme do jahodovej zmesi a potom ju tam vmiešame celú. Zapekacie alebo iné misky naplníme dlhými piškótami a do vnútra uložíme jahodovú penu.

3.

Tortičky odložíme aspoň na 3 hodiny stuhnúť do chladničky a pred podávaním ich ozdobíme zvyšnými jahodami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať