Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Svieža malinová torta

12
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PL
kakao
750 ml
mlieko
3 balíčky
čokoládový puding Dr. Oetker
6 PL
kryštálový cukor
250 g
maslo
práškový cukor
100 g
čokoláda na varenie
5 PL
smotana na šľahanie
1 pohár
malinový džem
250 g
maliny
2 balíčky
mačacie jazýčky 100 g

postup

Lahodná torta ku kávičke

1.
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň kryštálový cukor a postupne po jednom aj žĺtky. Dobre vyšľaháme a pridáme aj múku s práškom do pečiva a kakao. Takto pripravené cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm) a pečieme asi 45 minút na 170 stupňov Celzia.
2.
Z mlieka, pudingového prášku a 6 PL kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a podľa chuti prisladíme práškovým cukrom. Do masla postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme na hladký krém.
3.
Vychladnutý korpus 2x vodorovne prerežeme, každý plát natrieme malinovým džemom. Na spodný plát nanesieme krém, priložíme stredným plátom, opäť nanesieme a krém a prikryjeme posledným plátom. Celú tortu potrieme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
4.
Smotanu zohrejeme takmer do bodu varu a nad parou v nej rozpustíme čokoládu. Pripravenú hustú polevu vylejeme na tortu, necháme trošku zatuhnúť a navrch poukladáme maliny. Bok torty obložíme čokoládovými mačacími jazýčkami. Ozdobíme saténovou mašľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...