Pridať recept

Pralinkové rezy

35
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

16 ks
vajcia(piškóty)
24 PL
jemný kryštálový cukor
24 PL
polohrubá múka
2 ks
prášok do pečiva Dr.Oetker
8 PL
voda
2 PL
kakao holandské
150 ml
voda(plnka)
30 g
sušené mlieko
1 PL
polohrubá múka
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 PL
mleté vlašské orechy
150 g
ríbezľový lekvár na potretie
trochu
um
150 g
tmavá čokoládová poleva(na povrch)
1 PL
kakao (plnka)

Plnka

postup

Rezy sú výborné a vhodné na pohostenie.
1.
Piškóta: celkovo upečieme 2 svetlé a 2 tmavé piškóty, každú zo 4 vajec 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 6 PL cukor, po jednom žĺtky, 2 PL vody a 6 PL múku zmiešanú s polovicou prášku do pečiva. Takto si pripravíme ešte jednu piškótu.
 
2.
Rovnako si pripravíme ešte 2 tmavé piškóty, len pridáme ešte 1 PL kopcom do každej piškóty. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C 15 minút. Údaje sú orientačné. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme vychladnúť, papier odstránime. Doporučujem odstrániť aj šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, aby sa neoddelovala plnka od piškóty.
3.
Plnka: vodu zmiešame so sušeným mliekom a múkou a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do penista, po častiach zašľaháme vychladnutú kašu, um, kakao a zamiešame mleté orechy. Trochu si odložíme na potretie povrchu a zvyšnú rozdelíme na polovicu.
4.
Ukladáme nasledovne: tmavá piškóta, polovica plnky, bledá piškóta, mierne pritlačiť, potrieť lekvárom, priložiť druhú bledú piškótu, druhú polovicu plnky a tmavú piškótu. Potrieť natenko odloženou plnkou a poliať čokoládovou polevou.
5.
Odložiť do chladu na 12 hodín a pokrájať horúcim nožom na rezy, aby sa nepraskala poleva. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať