Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Punčová torta s cukrovou polevou

12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 PL
voda
180 g
práškový cukor
200 g
polohrubá múka
1 KL
prášok do pečiva
4 ks
vajce

Šťava na namáčanie

1 dl
citrónová šťava
1/2 ks
punčová aróma
1 dl
rum
1 dl
voda
2,5 dl
malinový sirup

Na potretie

0,7 litrov
lekvár

Poleva

250 g
práškový cukor
2 PL
voda
1 PL
citrónová šťava
červené farbivo

postup

1.
3 x cesto pečieme 10-15 minút pri 180 stupňoch.
2.
Potrieme 1. plát džemom, potom rozdelíme 2. plát na pásiky a každý druhý namočíme do pripravenej šťavy a potom natrieme polovicou džemu, naň položíme 3. plát a zaťažíme. Necháme zaťažené odstáť minimálne 12 hodín.
3.
Na druhý deň spravíme polevu stredne hustú a natrieme navrch torty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.