Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gulášová polievka

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
bravčové mäso
1 PL
gulášové korenie
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
paradajka
1 ks
paprika
3 ks
celé nové korenie
1 KL
mletá červená paprika
1 KL
drvená rasca
4 ks
zemiak
1 KL
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Posypeme ho gulášovým korením, premiešame a necháme chvíľu odstáť.
2.
Medzitým si v hrnci na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú olúpanú paradajku, papriku a celé korenie.
3.
Pridáme mäso, mletú červenú papriku a rascu. Na miernom ohni dusíme 15 minút celú zmes. Nastrúhame 1 zemiak, pridáme 100 ml vriacej vody, premiešame a dusíme 10 minút.
4.
Potom prilejeme 1,2 litra vody a za občasného miešania varíme 20-25 minút. Keď je mäso takmer mäkké, do polievky hodíme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ich domäkka.
5.
Nakoniec polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...