Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gulášová polievka

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
bravčové mäso
1 PL
gulášové korenie
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
paradajka
1 ks
paprika
3 ks
celé nové korenie
1 KL
mletá červená paprika
1 KL
drvená rasca
4 ks
zemiak
1 KL
majorán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Posypeme ho gulášovým korením, premiešame a necháme chvíľu odstáť.
2.
Medzitým si v hrnci na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na menšie kúsky nakrájanú olúpanú paradajku, papriku a celé korenie.
3.
Pridáme mäso, mletú červenú papriku a rascu. Na miernom ohni dusíme 15 minút celú zmes. Nastrúhame 1 zemiak, pridáme 100 ml vriacej vody, premiešame a dusíme 10 minút.
4.
Potom prilejeme 1,2 litra vody a za občasného miešania varíme 20-25 minút. Keď je mäso takmer mäkké, do polievky hodíme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ich domäkka.
5.
Nakoniec polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...