Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacia paštéta

6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
jedlé gaštany predvarené
40 g
sušené brusnice
350 g
kačacia pečeň
170 g
maslo
1 štipka
rozmarín
2 strúčiky
cesnak
50 ml
brandy
80 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Predvarené gaštany a brusnice najemno nasekáme. Pečeň nakrájame na malé kúsky.
2.
V panvici rozpálime 20 g masla a krátko na ňom opečieme gaštany a brusnice. Vyberieme ich na tanier a necháme vychladnúť.
3.
V tej istej panvici rozohrejeme 30 g masla a kačaciu pečeň na ňom opekáme cca 20 minút. Hneď na začiatku pridáme rozmarín a v polovicu prelisovaný cesnak a brandy.
4.
Pečeň dochutíme soľou a korením. V hrnci zohrejeme smotanu, pridáme 50 g masla a necháme ho rozpustiť. Do mixéra dáme pečeň, gaštany a brusnice a smotanovú zmes.
5.
Paštétou plníme poháriky, na povrch nalejeme zvyšné maslo a hotovú paštétu skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.