Pridať recept

Silvestrovský párty šalát s pohánkou a čalamádou

Silvestrovský párty šalát s pohánkou a čalamádou
Zdroj: sedita123123
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pohánka lúpaná
1 ks
cvikla
1 ks
cuketa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
2 ks
cibuľa červená
350 g
nakladaná čalamáda
2 ČL
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
rasca mletá
štipiek
bylinky Stredomorie
štipiek
Kyselina citrónová Dr.Oetker

postup

Zdravý šalát plný zeleniny, ale hlavne aj pohánky, poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí si chcú dať aj v posledný deň roka zdravé jedlo. Šalát s pohánkou a čalamádou zasýti ale i osvieži. Dobrú chuť!
1.
Najprv si predvaríme cviklu, ktorú ostrúhame, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme trochu rasce a štipku kyseliny citrónovej.
 
2.
Kým sa varí cvikla, očistíme ostatnú zeleninu. Cibuľu nakrájame na osminky, mrkvu s petržlenom na kolieska a cuketu na drobné kocky.
3.
Zeleninu spolu s uvarenou cviklou naložíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.
4.
Kým sa pečie zelenina uvaríme si pohánku, ktorú prepláchneme, varíme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15 minút a nakoniec necháme pod pokrievkou dôjsť. Počas varenia pohánku občas premiešame.
5.
Keď sa upečie zelenina, pridáme k nej uvarenú pohánku a čalamádu s trochou nálevu, posypeme bylinkami, dobre premiešame a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. A šalát na Silvestrovskú párty je hotový. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať