Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škvarkové pagáčiky z kysnutého zemiakového cesta

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
varené zemiaky
1 ks
vajce
40 g
masť
1/2 PL
cukor
1 ČL
soľ
1 ks
droždie sušené Dr Oetker
125 ml
mlieko
podľa chuti
škvarky mleté
1 ks
žltko na potretie
semienka na posýpanie pagáčikov.

postup

Jemné,ale chrumkavé.
4.
Cesto by malo byť hustejšie preto,lebo počas kysnutia cesto zredne,aby nebolo mäkké.
7.
Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.Polovicu cesta potrieme mletými osolenými škvarkami,/nie moc hrubo/.Polovinu cesta preložíme,
8.
a opakujeme ešte 2x a necháme aspoň 15-20 min. na doske zakryté podkysnuť.
10.
Okrajky - orezky stačí iba pospájať,po upečení sa tie najsamprv pojedia.
11.
Kolieska uložíme na plech a potrieme žltkom a posýpeme semienkami .Upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...