Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škvarkové pagáčiky z kysnutého zemiakového cesta

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
varené zemiaky
1 ks
vajce
40 g
masť
1/2 PL
cukor
1 ČL
soľ
1 ks
droždie sušené Dr Oetker
125 ml
mlieko
podľa chuti
škvarky mleté
1 ks
žltko na potretie
semienka na posýpanie pagáčikov.

postup

Jemné,ale chrumkavé.
4.
Cesto by malo byť hustejšie preto,lebo počas kysnutia cesto zredne,aby nebolo mäkké.
7.
Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.Polovicu cesta potrieme mletými osolenými škvarkami,/nie moc hrubo/.Polovinu cesta preložíme,
8.
a opakujeme ešte 2x a necháme aspoň 15-20 min. na doske zakryté podkysnuť.
10.
Okrajky - orezky stačí iba pospájať,po upečení sa tie najsamprv pojedia.
11.
Kolieska uložíme na plech a potrieme žltkom a posýpeme semienkami .Upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...