Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Toastová roláda

6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
toastový chlieb
400 g
šunka

Nátierka:

100 g
maslo
1 ks
tavený syr
4 strúčiky
cesnak

Plnka:

100 g
maslo
1 ks
tavený syr
1 PL
smotana kyslá
1 ks
paprika
2 ks
paradajka
1 hrsť
pažitka

postup

1.
Toastový chlieb okrojíme a kôrky nakrájame na malé kocky. Pripravíme si základnú nátierku - maslo vymiešame s taveným syrom a pridáme veľa pretlačeného cesnaku. Rozdelíme si ju na dve časti.
2.
na dosku si rozprestrieme fóliu a na ňu naukladáme tesne vedľa seba šunku, potrieme nátierkou, poukladáme chlieb, znovu natrieme nátierkou a poukladáme šunku, dobre utlačíme
3.
Pripravíme si plnku - maslo a tavený syr vymiešame, pridáme za 1-2 PL kyslej smotany a pridáme nakrájané toastové kocky. Pridáme na drobno nakrájanú papriku a pažítku. Paradajku sparíme horúcou vodou, ošúpeme, dužinu vyberieme a pevnú časť nakrájame na kocky a pridáme do plnky. Dobre premiešame. Ak treba posolíme. Plnku navrstvíme na plát a pomocou fólie zavinieme do rolády. Fóliu dobre uťahujeme aby sme vytlačili všetok vzduch. Roládu odložíme do chladu najlepšie cez noc.
4.
stuhnutú roládu môžeme potrieť zvyškom nátierky a ľubovoľne ozdobiť
5.
takáto roláda nahradí napr. obložené chlebíčky a je vhodná na akúkoľvek oslavu alebo len tak na raňajky
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...