Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Detská výživa s jablkami, banánom a pudingom

ingrediencie

1,5 kg
jablko
2 ks
banán
1 balíček
vanilkový puding
citrónová šťava
1/2 liter
voda
2 PL
cukor hnedý

postup

1.
Očistené a nakrájané jablká dáme do veľkého hrnca.
3.
Jablká varíme za občasného miešania pokiaľ sa nezačnú rozvárať tak aby sme ich mohli rozmixovať, približne 20 minút, záleží od jabĺk. Nezabudnite čím dlhšie varíme, tým sa viac strácajú vitamíny.
5.
Banány nakrájame na kolieska pokvapkáme citrónovou šťavou.
6.
Puding vylejeme do pyré a necháme ešte 3 minúty povariť.
10.
Poháre zatvoríme viečkami a uložíme do hrnca s trochou vody (voda by mala siahať asi do dvoch tretín výšky pohárov), prikryjeme pokrievkou a dáme variť. Keď začne voda vrieť, zoslabíme plameň a necháme na miernom ohni sterilizovať asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
1milesrdce
5.9.2013 18:32 | |
+2 -1
ja robim len čisto z jablčok a ked mám ine ovocie zamiešam v pomere asi 1/3....cukor podla chudti,škorica ak niekto chce...a toť vsjo..a aj bez bananikov sa oblížeme poza ušká...a hlavne je to aj lacne z prebytkov v záhrade. :) v lete zvyknem preliať z pohárov ,dám zmraziť a mám ovocnu dreň :) ..
lubatenkoo
31.5.2013 09:57 | |
+0 -0
a kolko poharikov z toho vyslo?dakujem
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...