Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorové pečivo

50
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
celozrnná múka špaldová
80 g
biomaslo
1 PL
kokosový olej
1 ks
vajce
1 PL
pomleté olúpané mandle
1 PL
brezový cukor
1 PL
nastrúhaný čerstvý zázvor
1 ČL
prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker

postup

Čajové pečivo so zdravým zázvorom sa hodí aj na silvestrovskú párty pre tých, čo obľubujú zdravé recepty a uprednostňujú zdravý životný štýl
1.
Múku spracujeme s pomletými olúpanými mandľami (mandle namočíme deň vopred), vajcom, strúhaným zázvorom, kokosovým olejom, maslom, cukrom a kypriacim práškom.
2.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odstáť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,3 cm.
3.
Vykrajujeme mesiačiky alebo rôzne iné tvary. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C upečieme. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...