Pridať recept

Guláš s brusnicovým lekvárom

ingrediencie

400 g
bravčové pliecko
2 ks
cibuľa
3 PL
brusnicový lekvár
2 PL
hladká múka
1 kocka
masox
podľa chuti
soľ
trochu
korenie
trochu
masť

postup

1.

Pliecko nakrájame na plátky, trochu naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na masti spolu so speňenou cibuľkou.   

 
2.

Podlejeme vodou, pridáme masox, podľa chuti soľ a korenie. Dusíme do mäkka približne hodinku. 

3.

Potom dolejeme vodou podľa potreby. Guláš zahustíme múkou rozhabarkovanou v troche vody, ktorú za stáleho miešania vlievame do gulášu. 

4.

Nakoniec dochutíme brusnicovým lekvárom. Necháme prejsť varom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...