Pridať recept

Zapekané špargľové závitky

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela špargľa
200 g
anglická slanina
50 g
maslo
200 g
tvrdý plátkový syr
1 PL
cukor
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Špargľu očistíme od drevnatej kôry a dáme predvariť do mierne osolenej vody spolu s pár kvapkami citrónovej šťavy, cukrom a štipkou masla na cca 15 minút.
 
2.
Predvarenú potom balíme po 2-3 kusoch do anglickej slaniny. Jeden koniec každého zväzku, kde je dolná časť špargle zabalíme do plátkového syra.
3.
Závitky naukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme, okoreníme a necháme zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
4.
Po krátkom zapečení ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špargľa s holandskou omáčkou
Sezóna špargle začína: Vychutnajte si ju s výbornou holandskou omáčkou, hotová je do pár minút, najjednoduchší recept!
Existuje niečo lepšie ako holandská omáčka so špargľou? Ale omáčka musí byť domáca. S týmto rýchlym...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...