Pridať recept

Tradičné slané slimáčiky

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 balíčky
lístkové cesto
1 konzerva
lúpané paradajky
1/2 KL
bazalka, tymián, oregano
1 strúčik
cesnaku
300 g
šunka
300 g
syr
1 PL
korenie na pizzu
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Lúpané paradajky vylejeme do hrnca, necháme ich zredukovať, dochutíme bylinkami a prelisovaným cesnakom. Pesto necháme vychladnúť.
 
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, samozrejme môžeme už kúpiť aj rozvaľkané. Potrieme ho paradajkovým pestom, posypeme pizzovým korením, obložíme šunkou a syrom. Do vnútra môžeme dať ešte všeličo iné ako napríklad kukuricu, olivy, papriku, atď.
3.
Cesto zvinieme ako roládu a nakrájame ho na 1 cm kolieska, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať