Tradičné slané slimáčiky
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
lístkové cesto
1
konzerva
lúpané paradajky
1/2
KL
bazalka, tymián, oregano
1
strúčik
cesnaku
300
g
šunka
300
g
syr
1
PL
korenie na pizzu
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Lúpané paradajky vylejeme do hrnca, necháme ich zredukovať, dochutíme bylinkami a prelisovaným cesnakom. Pesto necháme vychladnúť.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, samozrejme môžeme už kúpiť aj rozvaľkané. Potrieme ho paradajkovým pestom, posypeme pizzovým korením, obložíme šunkou a syrom. Do vnútra môžeme dať ešte všeličo iné ako napríklad kukuricu, olivy, papriku, atď.
3.
Cesto zvinieme ako roládu a nakrájame ho na 1 cm kolieska, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.