Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kremrole

6
porcií
75
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
250 ml
smotana na šľahanie
250 g
stužený tuk
450 g
kryštálový cukor
7 ks
bielok
1 ks
vajce na potretie
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do misky nastrúhame tuk, pridáme múku a šľahačku. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a ostrôžkou vykrajujeme z neho pásiky, ktoré natáčame na trubičky.
2.
Uložíme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C do zlatista.
3.
Medzitým si nad vodným kúpeľom vyšľaháme z bielkov lesklý sneh tak, že doň postupne vmiešame cukor.
4.
Upečené kremrole necháme vychladnúť a pomocou cukrárenského vrecka ich naplníme snehom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.