Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce rožky so škvarkami

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
celozrnná múka
6 PL
masť
3/4 kocka
droždie
1/2 KL
cukor
250 ml
mlieko
100 ml
voda
200 g
škvarky
podľa chuti
hrubozrnná soľ, sezamové semienka

postup

1.
Z droždia, cukru a 5 lyžíc mlieka vymiešame kvások a necháme ho nakysnúť. Medzitým v miske zmiešame múku, soľ, masť, mlieko, vodu a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme ho nadrobno nakrájanými škvarkami a niekoľkokrát preložíme a opäť rozvaľkáme.
3.
Rozvaľkané cesto nakrájame na trojuholníky, zrolujeme ich z tej širšej strany a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tam ich necháme opäť vykysnúť.
4.
Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, sezamom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.