Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Piškótová roláda so šľahačkou a jahodami

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
3 PL
hrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
20 g
maslo
500 g
Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
2 hrnčeky
jahody
3 PL
práškový cukor

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zamiešame doň žĺtky, múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme ho v rúre do zlatista.
2.
Upečené cesto ihneď zvinieme a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme šľahačku s cukrom, zmiešame ju iba ručne s Mascarpone a krémom natrieme rozvinutú piškótu.
3.
Do stredu dáme na menšie kúsky nakrájame jahody a opäť ju zvinieme. Roládu odložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.