Pridať recept

Koláč s hubami a pórom

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
1 ks
pór
150 g
šampiňóny
2 PL
olivový olej
1 ks
zemiak uvarený v šupke
2 ks
vajce
1 PL
škrob
1 KL
rozmarín
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Nadrobno nakrájané šampiňóny a pór orestujeme v panvici na rozpálenom oleji. Uvarený zemiak olúpeme a nastrúhame do misky. Pridáme huby s pórom, jedno vajíčko, škrob a rozmarín. Zmes dochutíme soľou a korením.
 
2.
Trištvrte lístkového cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do formy. Zvyšné cesto rozvaľkáme, nakrájame na pásiky a potom urobíme na koláči mriežku.
3.
Na cesto rozložíme plnku, trošku ju zakryjeme mriežkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme ho cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať