Pridať recept

Babkina kapustnica

6
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
údená krkovička
1 PL
masť
200 g
koreňová zelenina
600 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 hrsť
hríby
2 ks
papriková klobása
2 ks
bobkový list
1 KL
mletá rasca, mletá červená paprika
1 kocka
zeleninový bujón
1 ks
zemiak
3 strúčiky
cesnaku
3 ks
sušená slivka

postup

1.
Mäso uvaríme v hrnci domäkka. Vyberieme ho a necháme na teplom mieste. Do vody, v ktorej sa varilo, dáme masť, nakrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu, cibuľu, namočené hríby a všetko varíme cca 20 minút.
 
2.
Potom postupne pridáme celú cibuľu, klobásu, bobkový list, rascu, papriku. Polievku dochutíme bujónom a varíme ešte 40 minút. Potom vyberieme klobásu, polievku zahustíme nastrúhaným zemiakom. Varíme, dokým sa úplne nerozvarí.
3.
Potom polievku dochutíme prelisovaným cesnakom, sušenými slivkami, prevaríme a dáme naspäť pokrájané mäso a klobásu. Kapustnicu môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hornopovažská silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica ako lusk! Dedova HORNOPOVAŽSKÁ kapustnica, výborný a bohatý recept. Keď ju uvaríte, nezabudnite urobiť toto!
Silvester si bez voňavej poctivej kapustnice nevieme ani len predstaviť. Pripravili sme pre vás výber skvelých...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...