Hruškový závin
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
40
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
1
ks
citrón
2
ks
vajce
125
ml
vlažné mlieko
100
g
rozpustené maslo
1
hrsť
strúhanka
6
ks
hruška
1
hrsť
hrozienka
1
hrsť
vlašské orechy
1
balíček
škoricový cukor
postup
1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. V inej miske zmiešame vlažné mlieko s rozpusteným maslom a jedno vajíčko. Obe zmesi premiešame a vypracujeme tuhšie cesto.
2.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Na pomúčenej doske z nich vyvaľkáme dva pláty s hrúbkou cca 2 mm. Každý plát posypeme strúhankou, na to uložíme nastrúhané hrušky, hrozienka, oriešky a všetko posypeme škoricovým cukrom.
3.
Rúru vyhrejeme na 200°C. Záviny opatrne zvinieme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

gurmanka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.