Čokoládovo-gaštanové polienko
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
600
g
kryštálový cukor
500
g
hladká múka
150
g
rozpustené maslo
200
g
kvalitná horká čokoláda
500
ml
smotana na šľahanie
150
g
gaštanové pyré
100
g
rmaslo
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Opatrne ručne vmiešame múku a nakoniec opatrne vlejeme vychladnuté rozpustené maslo. Cesto rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a korpus upečieme v rúre vyhriatej na 200°C.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a hneď ho otočíme papierom na pečenie na vrch. Medzitým si pripravíme krém.
3.
Čokoládu, smotanu, gaštanové pyré aj maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Krém dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Potom ho vyšľaháme a 3/4 natrieme korpus. Zvinieme ho do rolády.
4.
Zvyšným krémom potrieme vrch a pomocou nožíka na povrchu urobíme zárezy tak, aby roláda vyzerala ako polienko dreva.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.