Pridať recept

Čokoládovo-gaštanové polienko

ingrediencie

6 ks
vajce
600 g
kryštálový cukor
500 g
hladká múka
150 g
rozpustené maslo
200 g
kvalitná horká čokoláda
500 ml
smotana na šľahanie
150 g
gaštanové pyré
100 g
rmaslo

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Opatrne ručne vmiešame múku a nakoniec opatrne vlejeme vychladnuté rozpustené maslo. Cesto rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a korpus upečieme v rúre vyhriatej na 200°C.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a hneď ho otočíme papierom na pečenie na vrch. Medzitým si pripravíme krém.
3.
Čokoládu, smotanu, gaštanové pyré aj maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Krém dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Potom ho vyšľaháme a 3/4 natrieme korpus. Zvinieme ho do rolády.
4.
Zvyšným krémom potrieme vrch a pomocou nožíka na povrchu urobíme zárezy tak, aby roláda vyzerala ako polienko dreva.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať