Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Polievka s pórom a lososom

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
maslo
2 ks
pór
1 ks
bobkový list
500 g
zemiaky
1 liter
zeleninový vývar
100 ml
smotana na šľahanie
150 g
údený losos
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
pažítka a kyslá smotana na ozdobu

postup

1.
V hrnci rozpálime maslo a opečieme na ňom nadrobno nakrájaný pór. Spolu s bobkovým listom ho opekáme, až kým nie je pór mäkký. Primiešame na kocky nakrájané zemiaky a všetko zalejeme vývarom.
2.
Polievku na miernom ohni varíme cca 15 minút, alebo dokým nie sú zemiaky úplne mäkké. Potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme smotanu a necháme ju prejsť varom.
3.
Polievku dochutíme soľou, korením a môžeme servírovať. Podávame s kúskami lososa, lyžicou smotany a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...