Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Polievka s pórom a lososom

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
maslo
2 ks
pór
1 ks
bobkový list
500 g
zemiaky
1 liter
zeleninový vývar
100 ml
smotana na šľahanie
150 g
údený losos
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
pažítka a kyslá smotana na ozdobu

postup

1.
V hrnci rozpálime maslo a opečieme na ňom nadrobno nakrájaný pór. Spolu s bobkovým listom ho opekáme, až kým nie je pór mäkký. Primiešame na kocky nakrájané zemiaky a všetko zalejeme vývarom.
2.
Polievku na miernom ohni varíme cca 15 minút, alebo dokým nie sú zemiaky úplne mäkké. Potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme smotanu a necháme ju prejsť varom.
3.
Polievku dochutíme soľou, korením a môžeme servírovať. Podávame s kúskami lososa, lyžicou smotany a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.