Pridať recept

Vianočná bábovka s rumom

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
hrozienka
50 g
kandizovaná pomarančová a citrónová kôra
75 ml
rum
200 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor
3 ks
vajce
100 ml
vlažné mlieko
250 g
polohrubá múka
100 g
mleté mandle
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
25 ml
pomarančová šťava
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Hrozienka umyjeme, osušíme a zmiešame s kandizovanou kôrou. Všetko zalejeme 50 ml rumu a necháme odstáť.
 
2.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne po jednom pridáme vajíčka, vlažné mlieko, zmes múky, kypriaceho prášku a mletých mandlí. Vymiešame hladké cesto a vmiešame doň rumové ovocie.
3.
Cestom rozotrieme do formy, ktorú sme si vymastili tukom a vysypali múkou. Pri teplote 175°C ju pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 160°C a pečieme ďalších 30 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme mierne vychladnúť, potom ju vyklopíme a pokvapkáme rumom zmiešaným s pomarančovou šťavou. Posypeme ju cukrom a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...