Pridať recept

Kapusta plnená mletým mäsom

5
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
biela hlávková kapusta
60 g
guľatá ryža
1 PL
maslo
trochu
olej
500 g
mleté bravčové pliecko
1 ks
vajce
1 KL
mletá červená paprika, drvená rasca
1 štipka
mletý muškátový oriešok
1 ks
cibuľa
2 PL
paradajkový pretlak
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Z bielej hlávkovej kapusty odstránime vrchné listy. Opláchneme ju, vložíme do väčšieho hrnca a zaliatu vodou povaríme asi 10 minút v osolenej vode. Potom ju scedíme, vodu si odložíme nabok a rozoberieme ju na listy. Hrubšiu časť vyrežeme.
 
2.
Ryžu prepláchneme, scedíme, opečieme na troške masla. Dochutíme ju soľou a zalejeme asi 140 ml vriacej vody. Prikrytú ju varíme cca 15 minút na miernom ohni.
3.
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, vychladnutou ryžou. Zmes dochutíme mletou paprikou, rascou a muškátovým orieškom. Naplníme ňou kapustné listy, zvinieme ich a preložíme do vymastenej zapekacej misy. Prikryté pečieme pri teplote 190°C cca 25 minút.
4.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a 100 ml vody z kapusty. Zmes dusíme, prilejeme kyslú smotanu zmiešanú s múkou. Omáčku dochutíme soľou, korením a podlejeme ňou predpečené kapustné cesty. Pečieme ešte ďalších 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať