Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šťavnatá voňavá bábovka

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tekutý základ

5 ks
vajce
1 hrnček
trstinový cukor
1/2 hrnček
cukor muscovado tmavý
1/2 hrnček
melasa
150 g
rozpustené maslo
1 KL
vanilkový extrakt

Suché ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka špeciál
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica mletá
1 KL
kurkuma
1/2 KL
muškátový oriešok
1 štipka
badián
1 štipka
soľ

Suroviny na krájanie

4 ks
jablko ošúpané
100 g
čokoláda
1/2 hrnček
vlašské orechy - možu byť aj kešu alebo lieskovce

postup

1.
EASY: Vajcia vymiesame s cukrom a pridame ostatné tekuté suroviny. Pridame muku, sodu a koreniny a nakoniec zapracujeme jablka, cokoladu a orechy.
2.
Nalyzickujeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a upecieme na 170 stupnoch cca 50 minut.
3.
Najlepsie chuti este tepla s vanilkovou zmrzkou a slahackou. Tato babovka ostane vovnutri vlacna aj po dalsie dni, ale k tomu nedojde - bude fuc este v ten den ako ju upeciete ;)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
fakenick1
12.1.2017 13:44 | |
+0 -1
Babovecka moze byt, dakujem
fakenick1
12.1.2017 13:45 | |
+1 -0
Aj ja ju mam rad
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...