Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šťavnatá voňavá bábovka

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tekutý základ

5 ks
vajce
1 hrnček
trstinový cukor
1/2 hrnček
cukor muscovado tmavý
1/2 hrnček
melasa
150 g
rozpustené maslo
1 KL
vanilkový extrakt

Suché ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka špeciál
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
škorica mletá
1 KL
kurkuma
1/2 KL
muškátový oriešok
1 štipka
badián
1 štipka
soľ

Suroviny na krájanie

4 ks
jablko ošúpané
100 g
čokoláda
1/2 hrnček
vlašské orechy - možu byť aj kešu alebo lieskovce

postup

1.
EASY: Vajcia vymiesame s cukrom a pridame ostatné tekuté suroviny. Pridame muku, sodu a koreniny a nakoniec zapracujeme jablka, cokoladu a orechy.
2.
Nalyzickujeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a upecieme na 170 stupnoch cca 50 minut.
3.
Najlepsie chuti este tepla s vanilkovou zmrzkou a slahackou. Tato babovka ostane vovnutri vlacna aj po dalsie dni, ale k tomu nedojde - bude fuc este v ten den ako ju upeciete ;)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
fakenick1
12.1.2017 13:44 | |
+0 -1
Babovecka moze byt, dakujem
fakenick1
12.1.2017 13:45 | |
+1 -0
Aj ja ju mam rad
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...