Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Amarantový koláč s čokoládou

ingrediencie

400 g
amarant
1 liter
kokosové mlieko
3 PL
med
5 PL
kakao
1 PL
škorica
4 ks
jablko
1 hrsť
horká čokoláda
1 hrsť
blanšírované mandle

postup

Amarant je plodina, podobne ako quinoa bez lepku. Pri varení zanecháva podobnú vôňu ako kukurica. Predáva sa v rôznych formách ako pufovaný do jogurtov a pyré, ako múka či ako drobné zrniečka. A práve z tých som spravila tento skvelý koláč. Amarant obsahuje viacero pozitívnych látok, ale najviac bielkoviny. V období akým je tehotenstvo alebo dojčenie je pre ženu dôležitý pre jeho vysoký obsah vápnika, železa a horčíka. Tieto látky sa teplom nestrácajú, preto aj vo forme takejto torty dostaneme do seba dôležité a potrebné stavebné prvky nášho tela. Viete, že amarant sa inak volá aj Láskavec?  Naviac , vápnik je podporený aj mandľami, v tomto koláči nájdete aj sezóne jablká.

1.

Amarant premyjeme. Zalejeme ho kokosovým mliekom. Premiešavame aby neprihorel. Ak budete mať málo tekutiny, môžete doliať vodou. Pridajte škoricu, kakao, med a nastrúhané jablká. Amarant je uvarený cca po 10 -15 minútach, veď ho ochutnajte, mal by byť mäkký.

2.

Zmes natlačte do tukom vymazanej formy na tortu, vrch posypte mandľami a čokoládou, môžete ešte posypať aj kokosovým cukrom aby sa pri pečení jemne karamelizoval. Pečte pri teplote 180 C° asi 30 minút. Podávajte vychladnutý.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...