Pridať recept

Gaštanová torta so smotanou

10
porcií
72
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
práškový cukor
160 g
gaštanové pyré
2 ks
vajce
1 PL
rum
30 g
polohrubá múka
2 PL
kakao

Krém:

6
želatína
500 ml
smotana na šľahanie
70 g
práškový cukor
125 g
gaštanové pyré

Poleva:

1 balíček
kvalitná horká čokoláda
3 PL
stužený tuk

postup

1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne do peny zašľaháme gaštanové pyré, rum, múku zmiešanú s kakaom a úplne nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na dno formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 175°C cca 12 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
 
2.
Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme ju 15 minút napučať. Potom zo želatíny zlejeme vodu, vyžmýkame ju a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme, postupne do nej pridáme cukor a gaštanové pyré.
3.
Do rozpustenej želatíny dáme 3 lyžice krému, rozmiešame a až potom celú túto zmes vmiešame do krému.
4.
Korpus vytiahneme z formy, potrieme ho nielen na povrchu ale aj na bokoch. Vrch torty polejeme čokoládou rozpustenou so stuženým tukom a odložíme ju aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať