Pridať recept

Gaštanový koláč s marcipánom

8
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
uvarené gaštany
200 g
maslo
3 ks
vajce
3 PL
polohrubá múka
3 PL
práškový cukor
1 PL
rum
200 g
marcipán

postup

1.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme najemno pomleté uvarené gaštany, múku, rum a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tá môže byť na srnčí chrbát, alebo menšia okrúhla forma. Pečieme pri teplote 180°C.
3.
Marcipán rozvaľkáme medzi potravinárskymi fóliami a vychladnuté cesto doň zabalíme, pokrájame ho na kúsky a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Gaštanové dezerty
Gaštanové recepty: Najlepšie krémové dezerty (nielen) na víkend
Jedlé gaštany boli v kuchyni vždy považované tak trochu za luxus. Jednak ich sezóna nie je dlhá – trvá...
Pečené gaštany
Jesenné dary prírody - jedlé gaštany!
Z jedného druhu gaštanov sa robia zvieratká, z toho jedlého sa však dajú pripraviť rôzne pochúťky, ktoré sú...
Orechovy kolac
Orechy
Šúpanie OrechovOrechy vložte do kastróla, zalejte vriacou vodou, prikryte poklopom. Nechajte odstáť 20 minút,...
Pečené gaštany
Video: Vitamínová bomba – GAŠTANY
Ako si pripraviť pečené gaštany či gaštanové pyré?
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Gaštanové pyré: Doma si ho ľahko pripravíte na sladko i na slano
Ako pripraviť, ochutiť, uskladniť a hlavne využiť domáce gaštanové pyré...
Gaštany
Gaštany v kuchyni – viete ako na ne?
Jeseň sa nesie aj v znamení gaštanov. Najradšej z nich pripravujeme chutné dezerty, ale v kuchyni sa dajú...