Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gaštanová polievka priamo z Francúzska

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jedlé gaštany
500 ml
voda
50 g
pór
1 ks
cibuľa
50 g
mrkva
50 g
cesnak
300 ml
mlieko
15 g
maslo
200 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Gaštany ponoríme na 10 minút do studenej vody. Vyhodíme z nich všetky, ktoré vyplávajú na hladinu. Ostrým nožom odstránime iba vrchnú hnedú šupku a vložíme ich do kastróla s vriacou vodou. Potom opatrne dáme dole aj ďalšiu vrstvu šupky.
2.
Do hrnca nalejeme vodu, dáme do nej nadrobno nakrájanú zeleninu, soľ a varíme 30 minút. Olúpané gaštany a mlieko dáme do menšieho hrnca a povaly ich varíme asi 5 minút, kým nebudú mäkké. Primiešame ich k uvarenej zelenine a všetko rozmixujeme.
3.
Primiešame smotanu, soľ a korenie. Polievku necháme mierne vychladnúť a opäť ju rozmixujeme, aby bola úplne krémová.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.