Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gaštanová polievka priamo z Francúzska

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jedlé gaštany
500 ml
voda
50 g
pór
1 ks
cibuľa
50 g
mrkva
50 g
cesnak
300 ml
mlieko
15 g
maslo
200 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Gaštany ponoríme na 10 minút do studenej vody. Vyhodíme z nich všetky, ktoré vyplávajú na hladinu. Ostrým nožom odstránime iba vrchnú hnedú šupku a vložíme ich do kastróla s vriacou vodou. Potom opatrne dáme dole aj ďalšiu vrstvu šupky.
2.
Do hrnca nalejeme vodu, dáme do nej nadrobno nakrájanú zeleninu, soľ a varíme 30 minút. Olúpané gaštany a mlieko dáme do menšieho hrnca a povaly ich varíme asi 5 minút, kým nebudú mäkké. Primiešame ich k uvarenej zelenine a všetko rozmixujeme.
3.
Primiešame smotanu, soľ a korenie. Polievku necháme mierne vychladnúť a opäť ju rozmixujeme, aby bola úplne krémová.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.