Zapekaný karfiol
5
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
60
g
uvarená ryža
100
g
šampiňóny
100
g
nastrúhaná mrkva
1
ks
topený syr
1
KL
bylinky
4
ks
vajce
100
ml
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, vegeta
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
100
g
tvrdý strúhaný syr
2
PL
maslo
postup
1.
Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme ho v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
2.
Šampiňóny pokrájame na plátky a opečieme ich v panvici na rozpálenom masle. K vychladnutému karfiolu pridáme šampiňóny, nastrúhanú mrkvu, bylinky, uvarenú ryžu a polovicu syra. Zmes dochutíme soľou, korením, vegetou a muškátovým orieškom.
3.
V druhej miske rozšľaháme vajíčka, topený syr a kyslú smotanu. Túto zmes primiešame do druhej misky a celú zmes vylejeme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali strúhankou.
4.
Na vrch nasypeme zvyšný syr. Karfiol vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca hodinu.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.