Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečený karfiol s brokolicou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
1 ks
brokolica
250 ml
biely jogurt
2 ks
vajce
120 g
strúhaný syr
1 PL
čerstvé bylinky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
50 g
maslo
trochu
olej

postup

1.
Brokolicu aj karfiol rozoberieme na ružičky. Zeleninu varíme asi 5 minút vo vriacej vode. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Rozložíme ju do zapekacej misy, ktorú sme vymastili olejom.
2.
Zeleninu dochutíme soľou, korením a bylinkami. Pokvapkáme ju rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 180°C cca 15 minút.
3.
Medzitým si vymiešame vajíčka s jogurtom a syrom. Touto zmesou prelejeme zeleninu, vložíme ju naspäť a dopečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.