Pridať recept

Snehové tortičky s ovocím

12
porcií
160
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
1 štipka
soľ
220 g
jemný kryštálový cukor
250 g
syr Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
1 PL
práškový cukor
40 ml
vaječný likér
300 g
lesné ovocie
trochu
práškový cukor na ozdobu

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Keď už začínajú chytať bielu farbu, postupne po lyžiciach pridávame cukor za stáleho šľahania. Šľaháme, kým sa cukor neroztopí, bielka nie sú pekné biele, lesklé a zanechávajú stopy po metličkách.
 
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou cukrárenského vrecka striekame na papier kolieska. Dávame ich od seba trošku ďalej, lebo pri pečení ešte narastú. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 90°C a pečieme (sušíme) cca 2 hodiny. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich tam vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme, mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a vaječným likérom. Miešame opatrne, aby mascarpone príliš nezredlo. Opatrne primiešame šľahačku a krém máme hotový.
4.
Snehové tortičky potrieme krémom, ozdobíme lesným ovocím a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať