Pridať recept

Banánová torta

10
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
120 g
kryštálový cukor
80 g
mleté mandle
2 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Krém:

500 ml
mlieko
1 balíček
Zlatý klas
2 PL
maizena
1 balíček
vanilkový cukor
170 g
maslo
5 ks
vaječný žĺtok
1 PL
amaretto

Ostatné:

5 ks
banán
1 balíček
smotana na šľahanie
50 g
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď sú pekné biele pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Pridáme múku zmiešanú s mandľami a kypriacim práškom. Cesto premiešame už len ručne, vylejeme ho do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 15 minút. Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
 
2.
Z mlieka, žĺtkov, zlatého klasu, maizeny a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Za občasného miešania kašu necháme vychladnúť. Vychladnutú po častiach zmiešame s maslom a dochutíme amarettom.
3.
Upečený korpus rozrežeme po dĺžke na dva korpusy. Potrieme ich krémom a na každý uložíme na plátky nakrájané banány. Smotanu vyšľaháme, potrieme ňou celú tortu, vrch ozdobíme plátkami banánov a boky torty kúskami čokolády.
4.
Najlepšie bude ak torta postojí aspoň cez noc v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať